Skärbäcks fårgård

Om

Varmt välkomna till Skärbäcks fårgård!

Skärbäck ligger i Vetlanda kommun, mellan Ramkvilla och Braås, vackert beläget nära sjön Örken med mycket öppna marker och djur runt knuten.

Vi föder upp lamm av rasen gotlandsfår och bedriver även avelsarbete. Skinnen vi säljer är därför av högsta kvalitét och ibland säljer vi även livdjur (vi har MV 3 status och F-status). Vi har plädberedda skinn, klippta till 35 mm och tvättbara (för hand eller i maskin på ulltvätt). De är sköna att ha t.ex. i barnvagnen, fåtöljen/soffan eller på golvet och är mycket användbara och hållbara. Vi har även plädskinn som är ekologiskt beredda, dessa är inte tvättbara. Det går även bra att beställa färgade skinn, sömnadsskinn eller mattklippta skinn.

Vi följer fårens naturliga cykel, vilket innebär betäckning på hösten och lammen föds på våren. Fåren går ute så länge som möjligt under året och lammen går ute hela sina liv (bortsett från när de föds). Vi använder minimalt med konstgödsel och använder inga bekämpningsmedel på markerna.

Här i webshopen kan du titta på några av våra skinn. Skinnet som visas på bilden är det som säljs. Om du inte hittar det du söker just nu, titta gärna in på hemsidan igen en annan gång eller hör av dig till oss med dina önskemål. Oftast har vi fler hemma än vi lägger upp på hemsidan. För att köpa ett skinn hör du av dig till oss, helst via mail, så återkommer vi med inbetalningsuppgifter till bankkonto. Fraktkostnad tillkommer, vi tar reda på fraktavgiften innan vi skickar. När vi sett betalningen skickar vi spårbart, antingen med posten eller schenker.

Om ni vill titta och känna på skinnen istället går det självklart bra (det är allra bäst, det är svårt att få en rättvis bild på ett foto), kontakta oss så bestämmer vi en tid.

Vi har även sålt lammlådor ett par höstar nu, vilket har varit mycket uppskattat av många! I år finns det åter möjlighet att köpa lammlåda av oss. Vi slaktar i oktober på ett närliggande litet slakteri. Vi hämtar sedan köttet och kunderna får komma och hämta sin låda hemma hos oss den dag vi hämtat det. Köttet kommer prydligt styckat, vaccumförpackat och etiketterat med innehåll och vikt på allt, därefter i en stor låda så det ska vara smidigt att hämta. Färdigt för ugnen och frysen! Priset är 130 kr/kg. Varje låda innehåller ca 15-25 (de flesta kring 20) kg kött. Vi säljer endast helt lamm. Datum för när köttet ska hämtas kommer när det närmar sig. Tänk på att bokningen är bindande. 


skarbacksfargard@gmail.com

Martin Nilsson, 070-8210437

Susanne Einvall, 070-2790458